Orginal photo of Hans Christian AndersenHC Andersen er magi. Hans krøllede hjerne under den høje hat, som vi kender så godt.

Hans fabler, fortællinger og fantasier, som er gjort levende for generation efter generation alene i kraft af hans ord. Og hans evne til at sætte dem sammen. Den dag idag inspirerer HCA-værdierne som identitet, anerkendelse, fantasi og mønsterbrud mange mennesker fra bånde ind- og udland.

Når vi går gennem det moderne Odense, er der ikke så meget tilbage af den by og de brosten, unge Andersen sled sine skosåler på. Alligevel mærker vi ham, fornemmer historiens vingesus. Så meget, at mennesker fra den ganske verden den dag i dag drager til byen med samme rejseiver, som Andersen selv besad, for at opleve en flig af magien. For at rejse og leve. Der er så mange fortællinger, så mange fortolkninger og så uendeligt mange måder at genopleve Hans Christian Andersen på.

Han er født i 1805 og opvokset i Odense. Død i København i 1875. Læs hans biografi her og her.

Lysevent HCAfestivals 2016

HC Andersens betydning idag

Temaerne fra den gamle digter er stadig aktuelle. Spørg blot de udenlandske turister i Odense og København, eller de mange gæster til HCA-festivals.

HC Andersen er i høj grad et levende og anerkendt navn, som forbindes med magi, humor og en kompromisløs skabertrang. Den verdensberømte, danske digter kan som få andre frembringe genkendelsens lys i øjnene på mennesker idag. Om så det er hans fantastiske eventyr, hans liv som rejsende eller hans omfattende litterære indsats, der skaber genklang.

Og det er ganske vist…

Jo mere man dykker ned i HC Andersens liv og værk, jo mere imponeret bliver man over dybden og bredden i hans kunst. Og ikke mindst omfanget af hans arv.

Lise Nicolaisen

Kunstner, Galleri Limo

Lad os hjælpe dig med den helt rigtige gave til din næste forretningsrejse eller reception.

Vi sidder klar ved telefon 4266-2357 fra 8 til 18 på hverdage. Du er også velkommen til at benytte info@hcasouvenirs.com

Send this to a friend