Hvad er der at hente i HCA-værdierne for moderne virksomheder?

Hos HCAsouvenirs svarer vi “Meget”, og her på siden giver vi vores bud på hvordan.

For dig der gerne vil give en gave med dybe rødder i et stykke verdenskendt dansk kultur, ligger der meget at venter. Særligt når man ryster den første erindring fra barndommen om romantik og eventyr af sig. HCA-temaerne er evigtgyldige og meget menneskelige uanset politisk ståsted. Der er noget på spil i eventyrene, som er grundlæggende livsvilkår for os alle.

Først lidt om vores kildemateriale
HCA-fonden har gravet et spadestik dybere end barndommens eventyrbøger fra reolen på dit barneværelse. Det er blevet til 7 værdiord, som du også finder brugt her på hcasouvenirs.com. Læs også om HCA værdiordene på HCA-festivallens websted.

HC Andersen, hans arbejder og det samfund han voksede op i har Jens Andersen givet sit bud på i biografien Andersen fra forlaget Gyldendal.

#mønsterbrud
HC Andersen ville væk og videre. Hans appetit på at forandre sin situation er markant, og det lykkedes ham til fulde at vriste sig fri af sin fattige opvækst på det materielle plan, men hans breve, noveller og eventyr vidner også om, at han kendte til de menneskelige omkostninger ved at forandre sig og skifte miljø. Det ses fx. i eventyr som Klods-Hans og Fyrtøjet.

Hvor mennesker på HC Andersens tid enten foretog dybe lodrette dyk fra samfundets top til bund eller som Andersen omvendt, så skal mennesker idag rykke sig socialt fra netværk til netværk, projekt til projekt. Det giver et behov for igen og igen at genkende og genfinde sig selv ad mange omgange gennem et langt uddannelses- og arbejdsliv.

#tingenes magi
Som opfinder af Tingseventyret har HC Andersen forstået at bruge sin mors overtro. Åmænd, basilisker, lindorme og andre overnaturlige væsner forlod aldrig verdensmanden Hans Christian Andersen, der brugte præmissen om, at en ting kan være mere end blot dens funktion og form som en driver i mange eventyr.

At ting kan tale og tænke og have en moral leder tankerne hen på nutidens største brands, hvor en gummisko associeres med handlekraft, og en plasticklods associeres med kreativitet.

#denrejsende
HC Andersen rejste meget. Han rejste sammenlagt i mere end 10 år af sit liv. Men hans forundringsevne ledte også til indre tankerejser, der forandrede sindelaget. Han forundredes og stillede sig nysgerrigt beskuende, hvor han kom frem. Han rejste så meget ud i Europa, at det blev påtalt i en lettere bebrejdende tone i København, hvilket ledte til, at han skrev digtet “I Danmark er jeg født”.

Prinsessen på Ærten, Den Standhaftige tinsoldat og Den Grimme Ælling er alle eventyr, hvor figurerne rejser.

Medarbejdere med både dybe rødder og sans for at stille sig nysgerrigt spørgende er i høj kurs blandt ambitiøse virksomheder idag. Nutidens arbejdsmarked går i retning mod projekt- og kontraktansættelser, hvor det er normalt at alting er nyt.

#anerkendelse
HC Andersen oplevede stor hæder som voksen i udlandet og i Odense. Det lykkedes ham at blive en del af det bedre borgerskab i 1800-tallets Danmark og blive modtaget med spænding på de mest litteraturinteresserede danske herregårde og slotte. Men han følte aldrig, at hans position var selvskreven, og han glemte aldrig hvorfra han kom, og vigtigheden af at iscenesætte sig selv.

Nødvendigheden af omverdenens anerkendelse og behovet for at blive set ligger i os alle. Med fremkomsten af sociale medier og i programmer som X-faktor er den trang tydeligere end nogensinde.

#ironi
Følsomme, analyserende Hans Christian havde en evne til at se det store i de små detaljer. Al den kikken på verden gjorde ham til en mester udi spøjse detaljer, der tvister vores fastlåste tanker og stadig kan frembringe en lille klukken.

Det skæve smil brækker ned, men giver derefter rum til at bygge op. De modigste mennesker i nutiden bruger bevidst humor som en måde at trænge igennem på.

#identitet
HC Andersen var også stærkt optaget af sin egen identitet, som var under evig forandring gennem hans liv. Hans altid søgende sjæl gav ham ingen hvile, ligesom mennesker idag skifter partner, seksualitet og køn.

I eventyr som fx. Den lille havfrue er der for alvor identitet på spil.

Hvordan passer disse emner sammen med din virksomhed?

Vi rådgiver og hjælper med største fornøjelse med at afklare, hvordan temaerne kan gå i spænd med din virksomheds brand. I HCAsouvenirs’ butik i Bangs Boder står vi klar til en uforpligtende dialog, og vi kan indgå i en struktureret proces, hvor du fortæller os om dine værdier og mission, hvorefter vi finder de matchende temaer i HCA-universet.

Det er også muligt selv at søge efter firmagaver inspireret af HCA-temaerne. Opretter du en profil, holder vi styr på hvilke firmagaver du har købt, og på ordene, der passer til.

Send this to a friend